تاریخچه چوگان
چوگان
این ورزش بازی شاهان نامیده شدهاست (زیرا بیشتر در میان پادشاهان و بزرگان رواج داشت) و از ورزشهای کهن ایرانی است. نام چوگان از نام چوبی که در آن استفاده میشود برگرفته شدهاست. این بازی در ابتدا ورزشی عنوانی نظامی و جنگی داشت و سوارکاران ایرانی در آن استعداد اسبهای جنگی خود را به نمایش میگذاشتند.
چوگان به هنگام کشور گشایی داریوش اول در هند، در آن سرزمین رواج یافت. اروپاییان در زمان صفویان و در زمان استعمار خود در هند، با این بازی آشنا شدند و آن را در سراسر اروپا پخش کردند.
بعدها نیز ورزشهایی از قبیل گلف و هاکی پدید آوردند که دستههای استفاده شده در این بازیها به همان چوب چوگان برمیگردد.
این ورزش در ایران پس از صفویان کم کم رو به فراموشی رفت. البته در زمان پهلوی، در ارتباط با اروپاییان، چوگان دوباره مورد توجه قرار گرفت، ولی مانند گذشته رواج نیافت. امروزه سعی میشود توجه بیشتری به این ورزش نشان داده شود. همچنین اقداماتی برای تاُسیس زمینهایی سرپوشیده برای زنان انجام شدهاست.
هفته سلامت از تاریخ 18/1/91لغایت 24/1/91 شعار هفته سلامت زندگی سالم طول عمر بیشتر و موضوع سال سالمندی و سلامت نام گذاری شده است.
پیام بهداشتی ویژه خوانندگان عزیز
1-بزرگ ترین نعمت الهی سلامتی است در حفظ آن کوشا باشید
2-کامل ترین نصیب تندرستی است ا مام علی (ع )
3-با سلامت مزاج خوراک حس می شود امام علی (ع)
4-زکات تندرستی کوشیدن در طاعت خداست
نویسنده : سالارسلیمانی کارشناس تربیت بدنی و سلامت
(زندگينامه و افتخارات مردي با 6 مدال طلا) hadi saei
هادی ساعی بنهکهل
هادی ساعی
متولد ۲۱ خرداد ۱۳۵۵ در شهر ری، قهرمان تکواندو جهان و المپیک است. او با بهدست آوردن دو مدال طلا و یک مدال برنز، پرافتخارترین ورزشکار ایرانی در تاریخ بازیهای المپیک است. خواهرش، مهروز ساعی نیز عضو تیم ملی تکواندو بانوان ایران و یکی از زنان نامدار
ورزش زنان ايران است است. هادی ساعی عضو شورای شهر تهران نیز است.
با سلام و عرض تبریک سال نو و آغاز بهار طبیعت در سال 91 آزمون رقابت های علمی تخصصی معلمین تربیت بدنی منطقه فلارد در تاریخ 17/1/91در محل سالن ورزشی امام علی (ع) برگزار می گردد.
بازیهای محلی چهار محال و بختیاری
بازىهاى چهارمحال و بختيارى عبارتند از:آب نخور تو، آبجى گلبهار، آزادي، آهاى بره را دزديدن، استاد را مگير شاگرد را بگير، استا مرا زد، الختر، الخترو، الک دولک، اللهداد، بابا شيطوني، بابا هيزمکش، بزن بزن، بکش بکش، بنفشه، پرستن، پشتکبازي، تالون خراب، تپچو، ترکهبازي، تقلا، توپى چوبي، تيراندازي، تير و کمان، تير و نشانه، جِجِه، جست و خيزک، جفت و خيزک، چالهچالهاي، چرخم چلنگ، چقه، چنگ و چاله، چوببازي، چوب تل، چوب معده، چوپان داش، چوچلي، حلال و حرام، حمام حمام، حيدري، خاله رورو، خرسبازي، خرمنگل، خورجين، خونه خونهبازي، دُربازي، دُرنه آپاش، دست بده قليان بکش، دست روى سر، دو گوبه، دو هديه بيار، ديزبازي، سبزه ميدون، سرسرکبازي، سواربازي، سوارکارى و تيراندازي، سو گردم، شالبازي، سه خط، شير و پلنگ، عثمانکي، علىداد، قايم قايمکي، قرتبازي، قصدقصدک، قلاغ پر، قلعه قلعه، قلندر، قيچى - نخودچي، قيقاج، کفش و چوب، کله بَرد، کوچوکوچو، کوکو برک، کيه کيه درمىزنه؟، گرگم به هوا، گره برفي، گشتم گشتم، گل از ما، گندم گندم، لالبازي، مرده لاش، مىکنه آيقيه، ملاملائي، موش و گربه، ميخ درنا، هفت سنگ، هل هله گرگ چمبري، يک پا يک پا، يوزپلنگ بازي، ....
ورزش و تغذیه در ایام نوروز
در صورت امکان ورزش و نرمش را در ایام نوروز صبح و زمانی که شکم خالی است اجرا کنید. علت این کار این است که در ابتدای صبح ذخایر گلیکوژن بدن به دلیل مصرف آن در طول خواب شبانه در پایین ترین سطح است، بدین ترتیب بدن مجبور است سراغ ذخایر چربی برای تهیه انرژی مورد نیاز جهت اجرای فعالیت ورزش برود و وقت بیشتری برای ریکاوری، رشد و تغذیه خواهد بود.